Teknoloji

Resident Evil 4 Yeniden Yapım İncelemesi

Resident Evil serisi tamamlandı 27 yıl Oldukça basit bir video oyunu serisi. Yeni oyunlarıyla nesillerdir bizlerle buluşan, zombiler ve çeşitli gizemli yaratıklarla hayatta kalma ve korku-aksiyon deneyimini bizlere başarıyla sunan oyun serisi, CapcomEski oyunların reprodüksiyonlarla yeniden çıkması ile yeni nesil oyuncular tarafından deneyimlenebilmekte ve seriye ilk defa giriş yapacak olanlar için oldukça güzel bir fırsat sunmaktadır.

Capcom zaten yeniden yap Yapılan çalışmalar olsa da 2019 yılında Resident Evil 2 Remake ile başlayan sürecin ardından Resident Evil 3 Remake de çıkışını yaptı. da konuşulmaya başlandı ve Resident Evil 4 konuşulmaya başlandı. Önce çeşitli tartışmalar, sızıntılar ve ardından resmi duyuru ile büyük bir heyecan yaşandı. O gün geldi ve muhtemelen serinin en etkili oyunlarından biri. Resident Evil 4 , üretimi ile yine karşınızda. Bugün artıları ve eksileri ile spoiler vermemeye çalışıyorum. Resident Evil 4 Yeniden Yapım İnceliyoruz. İyi okumalar

Editörün Notu: İncelememiz küçük spoiler içerebilir.

Resident Evil 4 Yeniden Yapım (2023)

  • Yayın tarihi:24 Mart 2023
  • Geliştirici:Capcom
  • Yayımcı:Capcom
  • Platformlar:PlayStation 5, Xbox Series X/S, Microsoft Windows,
  • İncelenen platform:Xbox Serisi S

artılar:

  • Grafikler ve atmosfer etkileyici
  • Yeni bıçak kullanım sistemi oldukça başarılı
  • Craft sistemi başka bir deneyim katıyor
  • Düşmanlar artık çok daha agresif
  • Tüccar diyalogları ve yeni sistem başarılı
  • Yan görevler oldukça işe yarıyor.
  • Hazine toplamak eğlencelidir
  • Xbox performansı oldukça tatmin edici
  • Müzikler ortama çok iyi uyuyor.
  • Silah çeşitliliği ve yükseltme seçenekleri oldukça iyi
  • QTE sahnelerinin kaldırılması çok temizdi
  • Çanta özelleştirmeleri ve takılar başarılı
  • Atış poligonu çok keyifli
  • Çok çeşitli altyazı özelleştirme seçenekleri
  • Ara sahneler iyi görünüyor

Eksileri:

  • Bulmacalar oldukça kolay tasarlanıyor
  • Craft limit envanter kullanımı için gerekli kaynaklar
  • Ashley’i kontrol altına almaya çalışmak hâlâ utanç verici ve sinir bozucu.

Yabancı basından mükemmel skorlar: Oyunla ilgili genel görüşler neler?

Yabancı basına baktığımızda Resident Evil 4 Remake inceleme puanları dudak uçuklatıyor. Orijinal oyunun başarısından sonra artık tamamen 18 yıl Öte yandan remake ile ortaya çıkan büyük beklenti de büyük ölçüde karşılanmış görünüyor. Oyun bıçak kullanımı, crafting sistemi ve biraz zımnenlik sunan tilting sistemi ile çokça övgü aldı. Yeni mekaniğin genel olarak oyuna oldukça uygun olduğu düşünülüyor. Oyun, Capcom’un en iyi Resident Evil yapımlarının ortasında zirveye oynayan bir oyun olarak görülüyor.

Opencritic’te oyunun eleştirmen ortalaması 92/100Metacritic’teki puanı ise 93/100 olarak görünür. Oyunla tanınan basın kuruluşları IGNVe Oyun Noktasıile 10/10 verildi. Biraz daha derine inecek olursak oyunun neredeyse hiç 80 puanın altına inmediğini görüyoruz. Oyuna 80 puanın altında puan veren kuruluş yok denecek kadar azdır. Oyunla ilgili niyetler oldukça olumlu.

Resident Evil 4 Remake’ten beklentiler nelerdi?

Öncelikle seriye ve özellikle video oyun segmentine birçok eski oyuncu için ilham kaynağı olan orijinal oyunun başlı başına oldukça başarılı bir yapım olduğunu söylemek gerekiyor. Oyuncular bu başarılı oyunun yeniden yapımını tam 18 yıl sonra yaşayacaklardı ve büyük bir beklenti vardı. Bazı oyunculardan Resident Evil 4’ün zaten kurulmuş bir oyun olduğunu ve yeniden yapımına ihtiyaç duymadığını duymamıza rağmen. grafik yenileme Özellikle yeni nesil oyuncular için çok değerliydi. orijinal oyuna bağlı kalmaküzerinde yeni mekanikHoş dokunuşlar yapılırsa yenmeyen bir üretim olma olasılığı artar.

Tabii bir de işin gelişme aşaması var. Capcom, Remake işinde çok başarısız olmasa da Resident Evil 2’nin başarılı yeniden yapımının ardından Resident Evil 3 ile yaşadığı hayal kırıklığı oyuncularda şüphe uyandırdı. Resident Evil 3, yepyeni oyunun birçok bölümünü kesti ve çok kısa süren başarısız bir Remake olarak karşımıza çıktı. Resident Evil 4 için tek şüphe başarısız yeniden üretimlerin ortasında yer alma olasılığıydı. Peki Resident Evil 4 Remake büyük beklentiler Şüpheleri uygun bir şekilde karşılamayı ve yanıtlamayı başardı mı? Yepyeni ve yeni mekanik ve dokunuşlara sadık kalmayı başardı mı? Artılarına ve eksilerine bir göz atalım.

Leon ve liderin kızı Ashley’nin peşinde: Resident Evil 4 Remake bize ne anlatıyor?

Resident Evil 2’deki tüm olaylardan sağ kurtulan ve ardından büyük bir füze ile ortadan kaybolan oyunun hikayesi. Rakun şehriayrıldı Leon S Kennedy Olayların ardından yaşadıklarını kolay kolay unutamasa da Amerika Birleşik Devletleri adına casusluk yapmaya başladı. Ana Krauser Leon’un komutasındaki acımasız casusluk eğitimine katılan Leon, liderin kızıyla ilgili güçlü bir görev alır. beyan edilene göre Amerika Birleşik Devletleriliderin kızı Ashley Graham Avrupa’da bir köyde tutsak tutuluyor ve Leon’dan Ashley’i kurtarması isteniyor. İspanyol yerel polisinin yardımıyla liderin doğrudan emrindeki Leon, bölgede harcıyor.

Leon’un Ashley’i kurtaracağı köyün halkı Las Plagasisimli virüs ile zihinsel olarak Osmund Saraçtarafından yönetilen Los Illuminados tarikata bağlı. Bu kült virüsü kullanarak, tüm halkı kontrol edilebilir hale gelecektir. kukla canavar başardı Leon, bu korkunç parazit virüsü ve Ashley’i tarikattan kurtarmak ve gizemini öğrenmek için bir maceraya atılıyor. Yepyeni oyun ile oyunun hikayesi neredeyse tam olarak aktarılacak. Oldukça güzel ve gizemli bir hikayesi olduğunu söyleyebilirim. Özellikle oyunda bulduğumuz notalar ile hikayenin derinliklerine inebiliyoruz. Hikayenin gizemi oyun boyunca devam ediyor. Bazı sahneler ve yerler değiştirilmiş veya oyundan kaldırılmış olsa da oldukça rafine edilmiş ve başarılı bir hikaye çıktı. Hikaye ve hikaye sunumu çok başarılı.

RE Engine dökülüyor: Resident Evil 4 Remake’in Grafikleri ve Atmosferi

Reprodüksiyon oyunlarının belki de en çarpıcı unsurlarından biri grafikleri ve atmosferleridir. Çoğunlukla yeni oyun motorları ile geliştirilen yapımlar, yüksek ve yeni teknolojileri içermektedir. RE Motoru Resident Evil 4 Remake ile geliştirilen oyundaki ışıklandırma, dış görünümler, animasyonlar, yüz ifadeleri ve çok daha fazlası mükemmel görünüyor. Ayrıca Leon’un animasyonları çok daha fazla akıcı ve yumuşak yapıldı. Hatırlarsanız orijinal oyundaki animasyonlar dönemin kuralları gereği çok keskin ve sertti. Yine yapım aşamasında her animasyonda Leon ile yaptığınız her hareketin tadını sonuna kadar çıkarabilirsiniz ve çok güzel görünüyorlar. Ayrıca Leon artık nişan alırken hareket edebiliyor.

Resident Evil 4’ün üç farklı konumu vardı. Köy, kale ve ada bölümlerinin her biri oldukça iyi tasarlanmış yerlere sahipti. grafik ve özellikle aydınlatma Yeni oyun motoru ile birlikte yüksek kaliteye kavuştuğu için görsel bir şölen sunuldu diyebilirim. Özellikle boss savaşlarında grafiklerin ve ışıklandırmanın etkisini ağır bir biçimde görebilirsiniz.

Leon, Ashley, Ada Wong ve daha fazlası: Resident Evil 4 Remake’in karakterleri:

Resident Evil serisi, özellikle ikonik karakterler Ünlü bir video oyunu serisi. Chris, Jill Valentine, Albert Wesker, Claire Redfield, Leon ve Ada Wong gibi sayısız tanınabilir karakter var. Resident Evil 4’ün tanınabilir ana karakterleri Leon ve Ada’dır. Ashley ve Luis yan karakterler olarak karşımıza çıkıyor. Açıkçası orijinal oyundan bildiğimiz için karakterlerin ne kadar başarılı olduğunu söylememe gerek yok ama şunu söyleyebilirim. Louissenin karakterin onun tarzı çok daha düzgün yapılır. Orijinal oyunda saç modeli, kıyafeti ve seslendirmesiyle daha sönük bir karakter olan Luis artık çok daha havalı. doğal olarak efsanevi tüccarBir karakterimiz var ama onu farklı bir başlıkta ele alacağım için şimdilik buradan geçeceğim.

Tabii dizinin en seksi karakterlerinden biriyse. Ada Wong . kıyafetler, saç modeli ve ekipmanlarıAda ile birlikte yeniden üretimde güzel ayrıanlaşılan. Ashley Yine bildiğimiz üzere karakter oldukça sıkıcı ama özellikle orta sahnelerde Leon’un ortasında oluşan bağlantı animasyonları ve seslendirmelerle artık oyuncuya daha keyifli bir şekilde geçiyor ve şunu söyleyebilirim ki daha sakin bir karakter haline geldi. Ashley karakterinde de ufak tefek yenilikler bulunuyor. Başka bir başlıkta incelemek daha gerçekçi olur.

Başkanın kızı Ashley Graham’ın karakterinde küçük değişiklikler yapıldı:

Ashley karakteri hakkında biraz daha detaya girmek istiyorum çünkü oynanışı doğrudan etkileyen değişiklikler de mevcut. Öncelikle yeni oyun motoru ile bir önceki başlıkta belirttiğim gibi temelden başlarsak yüz animasyonları Çok daha güzel olduğu için orta sahnelerde Leon arasında kurulan bağ oyuncuya çok başarılı bir şekilde yansımış. Bunun dışında tasarıma gelecek olursak Ashley yepyeni oyundan biraz daha fazlası. olgun bir yüz ifadesine ve görünüyor. Yine o saflık korunmuş ama özellikle bazı sahnelerde daha iri bir hanımefendi gibi göründüğünü söyleyebilirim. Bunun dışında ikonik mini etek ve kısa kollu topun yanında ceket ve atkı ile kombin Ayrıca oyuna eklenmiştir. Ayrıca Ashley’nin artık birçok şeyi var. kendisi yapabilirve bize çok yardımcı oluyor.

Oynanış kısmında artık yepyeni oyunda Ashley’s gibi bir oyun var. hayat çubuğu HAYIR. Orijinal oyunda Ashley’e iki farklı komut verebiliyorduk. Ya saklanmasını istiyorduk ya da bizi takip etmesini söylüyorduk. Saklanmasını istediğimizde temizlikten sonra tekrar takibe alırdık. Yeniden üretimde ya elden geçirip bizi çok yakından takip etmesini isteriz ya da mesafe açarak uzaktan takip ettirebiliriz. Bazı bölümlerde dolaplara girip işi bitirene kadar saklanmalarını istememiz de mümkün. Ayrıca bazı bölümlerde sizlerin de yardımıyla kapalı kapıları ve yerleri açabiliyoruz. Ashley tekrar düşmanlar tarafından yakalanıp kaçırılabilir. Sağlık çubuğu yerine sağlığı düşük olduğunda Çömelmek ve onu kaldırmamız gerekiyor. Özellikle kale kısımlarında sürekli kaçırılıyorve sağlığı azalabilir ve yere düşmesi sınır bozucu seviyelere ulaşabilir.

“Hoş geldin yabancı!”: Merchant, Resident Evil 4’ün ikonik karakteri

Ana karakterler her zaman ikonik değildir. Bazen o kadar çok yan karakter oluyor ki unutulamıyor hatta hayranları bile oluşuyor. İşte Resident Evil 4’ün ünlü karakteri TüccarTürkçe adı ile Tüccar , akılda kalan komik diyalogları ve cümleleriyle oyuncuların en sevdiği karakterler arasında yerini almayı başardı. Resident Evil 4 Remake, bu kez bire bir karakterler de içeriyor daha fazla diyalogvar.

Capcom, karakter diyaloglarının çok sevilmesi nedeniyle yapım aşamasında oyuna yenilerini ekledi. yaşlılığına atıfta bulunarak çünkü sırtın ağrıyorLeon’a adanmış “Sanırım mola bitti, ha?” Oyun şeklinde diyaloglar var ve oyunu çok daha eğlenceli hale getiriyorlar. İşleve gelince, tüccar size sadece silah ve silah yükseltmeleri satmaz. Ayrıca yan görevlerden ne alıyorsunuz Elmaslarla birçok özel eşya kazanabilirsiniz. Bire bir, tüccarımız bize anlatıyor Poligon de hazırlanır. Bu ayrıntılara daha sonraki bölümlerde gireceğiz.

Hazineler, bulmacalar ve aksiyonun harika bir karışımı: Resident Evil 4 Remake bölüm tasarımları:

Resident Evil oyunları genel olarak çok başarılı parça tasarımları Sanirim oyle. Akıcılık oyunlarda çok değerli bir konu ve Resident Evil 4 Remake bunu çok iyi yapıyor. Bölümler arasında ilerledikçe, bir yandan hazine aramak ve siz onları ararken düşmanlar sizi takip eder. Verdiği gerilimle bir yandan hazine toplamaya çalışırken bir yandan da haritanın farklı bölgelerindeki hazineleri toplamaya çalıştı. kilitli sandıklar Açmak için anahtarı kovalarsınız. Anahtarları bulduktan sonra geri dönüp o sandıkları açıp hazineyi almak karşı konulmaz bir tatmin duygusu veriyor. Daha sonra geri dönmek de dahil olmak üzere tüm bölüm haritasından en az bir kez geçersiniz ve bunu yaparken, akıcılık ve tansiyonasla azalmaz.

Etrafta dolaşırken girdiğiniz ganimet yerlerinde bile birdenbire düşmanlar çıkabiliyor ve oyunun her bölümünde sürekli tetikte oluyorsunuz. bu oyunda denge çok düzgün sağlanır ve oyun asla duraklamaz. Bulmacalarda kaybolmazsınız. Bulmacaların kararlılığı, hazine bulma ve düşmanlarla savaşma gerçekten çok iyi sağlanmış. Yan görevler için farklı yerlere gitmenize gerek yok. Ana hikayede ilerledikçe, küçük yan görevleri halledebilirsiniz.

Resident Evil 4 Remake’in bulmacaları biraz fazla kolay:

Bir önceki başlıkta stabilliğin düzgün bir şekilde sağlandığını belirttiğimde bulmacalardan bahsetmiştim. Resident Evil 4 Yeniden Yapım bulmacalar tek tıkla kolay ölü. Resident Evil serisi bulmacalarıyla da ünlü olduğu için biraz daha zor olmasını bekliyordum. Onunla biraz daha uğraşmak daha eğlenceli olur diye düşünüyorum.

Ancak Resident Evil 4 aksiyonuyla ön plana çıkan bir yapım olduğu için bulmacaların üzerine pek düşünülmemiş olması büyük bir eksi sayılmaz. Korku ve bulmacalarla dolu bir oyun olsaydı, o zaman daha zahmetli ve kafa karıştırıcı bulmacalar olmasını beklerdim ama bu oyun beni pek rahatsız etmedi. küçük bir eksisadece söyleyebilirim.

Bir bıçak ne kadar kullanışlı olabilir?: Resident Evil 4 Remake’in yeni bıçak tamircisi:

İşte karşınızda, Resident Evil 4 Remake’s en heyecanlı özellik. Yeni bir özellik olduğu için incelemeye değer olduğunu düşünüyorum ve yabancı basında en çok övülen özellik oldu. Orijinal oyunda sadece bıçağı gelişigüzel sallayarak saldırılar yapıyorduk ki bu sırt bazında mermi israf etmediğimiz için güzel bir alternatifti. Bu oyunda bıçak, dövüş en temel ve en güçlü araç konumuna ulaşmıştır. Bıçak, patron savaşlarında da çok faydalı olabilir.

bıçaklı savuşturmane diyoruz saldırıları engelleriz Harekete geçebiliriz. Ayrıca, düşmanlarınız peşinden giderken Boyunlarına bıçak saplayabiliriz. Bunun için çeşitli tuşlar atanır ve oyun gerektiğinde size bu imkanı sunar. Düşmanlarınızı tekme ile yere serdiğinizde, yerdeyken de bıçağınızı kullanabilirsiniz. bitirme hamlesi Bıçağı saplamanıza izin verir. Ayrıca senin bıçağın dayanıklılık böylece kırılabilir. Bana göre oyunda yapmanız gereken ilk şey silah geliştirmek. bıçak dayanıklılığı artırmak. Bunun dışında etrafta bulduğunuz çok daha kırılgan bıçaklarla saldırılara ana bıçağınızın dayanıklılığını kaybetmeden karşılık verebilir, düşmanlara arkadan gizlice yaklaşıp yerdeyken son vuruş yapabilirsiniz. Yeni bıçak dövüş sistemi ile çok daha fazlası eğlenceli ve verimlibir oynanış sağlanır.

Resident Evil 4 Remake ile elveda QTE dizileri:

QTEyani tanım gereği Hızlı Zaman Etkinliği’ Ekranda gösterilen tuş veya tuşlara kısa süre içerisinde basıp ardından çeşitli hamleler yapmanızı veya düşmanlarınızdan kaçmanızı sağlayan sistemlere verilen genel isimdir. Bazen bir yere tırmanırken bile karşınıza çıkar. Orijinal Resident Evil 4’te bunlara çokça rastlıyoruz. Bu sekanslar devasa taşlardan kaçarken, güçlü düşmanlarla savaşırken, bir yere tırmanırken karşımıza çıktı. En unutulmazı, Krauser ile ilk bıçaklı dövüşümüzde ortaya çıkan QTE sistemiydi.

Bu küçük patron dövüşü artık Resident Evil 4 Remake ile tamamlandı gerçek zamanlıoldu ve QTE dizileri büyük ölçüde ortadan kaldırılmıştır. Özellikle savuşturma başta olmak üzere bıçağımızın yeni özellikleri ile bu savaş çok daha keyifli geçti diyebilirim. Oyun boyunca düşmanlar sizi yakaladığında bıçağınız yoksa bir spamınızBunun dışında oyunda herhangi bir kaçınma mekaniği olmadığı için büyük düşmanlar hemen size saldırıyor. B tuşuna basmak talep edildi. Bunların dışında gerçektenbir QTE dizisi oyunda müsait değil.

Biri kapanış mı dedi?: Fazla heyecanlanma!

Evet oyunun demosunda bunu ilk köy bölümünde yaşayabiliyorduk. Ana karakterimiz Leon artık bükülebilirve düşmanlarına sessizce yükselen Yaklaşık yeni bıçak mekaniği ile onları bir anda boyunlarından bıçaklayabilir ve işlerini bitirebilir. Öte yandan, samimiyet sevenler çok çok mutlu olmaiçin güvenlikDüşündüğün gibi çalışmıyor.

Açıkçası, bu özellik bir dereceye kadar işlevsel olabilir. Bölümlerde çok sayıda size saldıran düşmanlar da olduğu için Leon’un tilt özelliğini kullanarak gizlice girip bıçakla öldürme işi oluyor. 1-2 düşmana kadar senin için çalışabilir. Sonra diğerleri seni çoktan gördü ve bir anda kendini hareket halinde buldun. bir kez daha güzel yenilik olduğunu söyleyebilirim. Bu oyunda mermiler çok değerli olduğu için ne kadar az mermi harcarsak o kadar iyi yani 1-2 düşman bile olsa onlara gizlice yaklaşın ve bıçakla işlerini bitirin. kurşunları kurtarmakyapar.

Artık kurşun israfına son: Resident Evil 4’ün yeni silahı Bolt Thrower:

Capcom, Resident Evil 4’te merminin oyuncular için ne kadar değerli olduğunu bildiği için yeniden yapımda çok harika bir fikir buldu. yeni bir silah getirdim. Cıvata Fırlatıcımız gerçekten süper bir silahtır. Silahı iki farklı şekilde kullanabilirsiniz. Birincisi doğrudan ok üretiyorsun ve düşmanlarınıza ok atıyorsunuz. Ok fırlatmanın en etkili yanı, kafasından vurduğunuzda çok fazla hasar verebilmesidir. Bazı düşmanları doğrudan yere serebilirsin. Ayrıca oklar kırılmaz ve tekrar toplayabilirsiniz. ikisi birden kurşunları kurtarmak ve her zaman ok üretmek zorunda değilsiniz. Ok üretiminin mermi üretimine göre daha kolay olduğunu ve tek üretimde daha fazla kapasite ile üretildiğini de belirtmekte fayda var.

Ve buna ek olarak patlayıcı oklar mevcut. bunlar oyunda ”takılabilir mayınlar” olarak geçer. Bir yerde takılıp kalıyor sonra patlayan çevreye zarar verir. Patlayıcı oldukları için onları geri alma şansınızın olmaması adettendir. Dürüst olmak gerekirse, cephaneniz çok azaldığında veya cephanenizi sonraya saklamak istediğinizde size yardımcı olacaktır. Cıvata Atıcı koşma. Çok mantıklı bir silah.

Boş, cömert: Resident Evil 4 Remake’in yan görevleri:

Orijinal Resident Evil 4’te, tamamladığınızda silahlar kazanabilir ve başarı kazanabilirsiniz. madeni para vuruşu Çoğunuz yan olayları hatırlayacaksınız. Resident Evil 4 Remake, bu yan etkinlikleri çok daha genişletmiş ve bir sistem üzerine yerleştirmiş. Yan görevler o kadar farklı bir hikayeye sahip ki farklı yerlere girip şiddetli bulmacalar çözdüğünüz görevler değiller. madeni para vuruşu, fare avı, nehirde balık tutmakBunları yaptıktan sonra ve gibi farklı çok küçük aktiviteler var. ”spinel” Elmas gibi bir para birimi kazanırsınız. Bu, düz paradan biraz farklı.

Tüccara gittiğinizde buna ticaret denir. takas bölümünegirdiğinizde sadece bu elmaslarla elde edebileceğiniz hazinelerin yerini gösteriyor harita, özel silahlar, özel silah yükseltmesi için bilet, ekstra hazine, özel dürbün, yeni özel çanta ve silah bölümleri. Kişiye özel çanta derken farklı özelliklere sahip çantaları yeniden üretimde kullanabilirsiniz demek istiyorum. Örneğin, daha fazla para, daha fazla kırmızı bitki veya daha fazla barut bırakın. bonusuna Açıkçası yan görevler yapmakta fayda var çünkü onlar sizin için çok faydalı. Bu, yan faaliyetler yapma motivasyonunuzu artırır çünkü teslim olmakziyade.

Tüccarın atış poligonuna hoş geldiniz: madeni paralarınızı almadan ayrılmayın!

Oyunun en sevdiğim yanlarından biri. Poligon parçalar vardı. Tabii bu zorunlu bir kısım değil, genellikle tüccarın yanında asansörle gidebileceğiniz atış poligonları var. Toplamda 4 adet ve her biri A, B ve C3 seviye daha bulunan atış poligonlarında farklı silahlar denemiş ve küçük atış oyunları oynamış olacaksınız.

B veya daha yüksek bir harf puanı alırsanız, oyun size jeton verir. Bu belirteçler Çantanıza koyabileceğiniz uğur tılsımlarını makineye atarak kazanabilirsiniz. Buna Cazibe denir iyi şanslarsana ek bonus sağlar. magnum cephane yaparken ekstraşifalı bitkiler kullanırken bonus ekstra sağlık artışı, tabanca cephane bonusu gibi bonuslarla hem güçlenirsiniz hem de bunları kazanmak için eğlenceli küçük poligon aktiviteleri yaparsınız. Bana ait çok beğendimgittiğini söyleyebilirim.

Çok işlevli kayıt cihazı ve otomatik kayıt sistemi:

Resident Evil oyunlarında kayıt çok önemlidir. Kayıt odalarına kayıt olmayı unutursanız hoşunuza giden bir şey yaşamayabilirsiniz. Özellikle eski oyunlarda otomatik kayıt sistemleri henüz gelişmediği için kayıt odalarındaki daktilolarda kayıtlar yapılırdı. Her Resident Evil oyununda olduğu gibi alışılagelmiş ki var ama işlevi daha da arttırılmış. Kaydetme cihazları aracılığıyla depoya erişim elde etmek Bir şeyler koyabilir ve envantere bir şeyler alabilirsiniz. tıpkı zamanında olduğu gibi özel çantalararasında geçiş yapabilirsiniz şansı değiştirebilirsin . Bence bu kadar çok işlevi olması harika. İşinizi çok kolaylaştırır.

Resident Evil 4 Remake’de otomatik kayıt sistem de mevcuttur. Oyun, boss dövüşü öncesinde, sırasında ve öncesinde değerli gördüğü yerlerde sizin için otomatik olarak tasarruf yapıyor ve sizi herhangi bir tutarsızlığın kurbanı yapmıyor. Sende manuel kayıt İşinizi güvence altına alabilirsiniz. Otomatik kaydetme, bazı yerlerde öldüğünüzde sizi bir önceki manuel kaydetme noktasına götürmemeye yardımcı olur ve bu, oyuncu için harika bir fırsattır. Bu fırsatın kolay ve standart zorluklar için geçerli olduğunu da hatırlamakta fayda var.

Mermiler, bitkiler, bombalar ve daha fazlası: Resident Evil 4 Remake’te çok şey yapabilirsiniz.

Daha yakın zamanda piyasaya sürülen Resident Evil’in mevcut oyunlarına bakarsanız zanaat sistemi Buna çok dikkat edildiğini göreceksiniz. Resident Evil 4 Remake, serinin yeni oyunlarından bir şeyler alarak oldukça gelişmiş bir craft sistemi ile karşımıza çıkıyor. Oyunda, düşmanlar artık mermiden çok zanaat kaynağı düşürüyor. Barutve başka kaynaklarzaten size verilen zanaat menüsü ile. istediğiniz ilaç mermisi üretebilirsin. Ayrıca üç veya iki bitkiyi de renklerine göre ayrı ayrı işleyebilirsiniz. Hepsi kendilerine diğer özel efektleroluyor.

Bunun dışında oklar, patlayıcı oklar ve el bombalarının yanı sıra yeni Bolt Thrower silahı için flaş bombaları da yapabilirsiniz. Bunlardan bazılarını üretmek için elinizdeki tanım bulunması gerekiyor. Ayrıca satıcıdan para için alabilirsiniz. Bu sistem hakkında ne buldum biri eksikparça kaynakları envanterde çok yer kaplamak . Bazen hangi silahı kullanacağınıza karar veremezsiniz ve bu kaynaklar mermi yapmak için birikmektedir. Envanterde birikmemesi için kaynakları bulduğunuz anda hangi silah için mermi üreteceğinize karar vermelisiniz. Bu, envanter kullanım deneyimini baltalar.

Göz kamaştırıcı patron savaşları:

Resident Evil serisinin genel olarak destansı boss savaşları olduğunu biliyorsunuz. Büyük uzuvlar birer birer koparak birbirinden dönüştü. çirkin mutant yaratıklarŞimdiye kadar alevler, kusmuk ve çok daha fazlasıyla birlikte birçok patronla savaştık. RE Motoru Bossların çok daha kaliteli göründüğünü söyleyebilirim. Derileri, gözleri ve diğer tüm uzuvları ile oldukça heybetlidirler.

Özellikle ışıkların verdiği keyifle Birlikte bir boss dövüşünde çıkan yangınla yükselen alevlerin ortasında boss’la dövüşmek çok keyifliydi. Atmosfer tam anlamıyla sizi savaşa sokmayı başarıyor. Aynı zamanda bazı bosslara karşı bıçağı tekrar kullanmak mümkün. Eksi olarak, bazı savaşlar beklediğimden daha fazla. Daha kolay belirtmek zorundayım. Bazı patronların nasıl yok edileceği açıktır ve sizi çok fazla zorlamazlar, ancak yine de savaşmak eğlenceliydiSöyleyebilirim.

Aradığınız her ne ise: Resident Evil 4 Remake’in silah çeşitleri.

Oyunun silah çeşitliliği oldukça yeterli olduğunu söyleyebilirim. Oyun boyunca tüccardan satın alabilirsiniz. silahlar yenilendi ve birçok silaha erişebilirsiniz. Ayrıca oyunun haritasının bazı bölümlerinde ücretsiz yeni silahlar Bulabilirsin. Her silah türünün farklı modelleri bulunmaktadır. Birden fazla pompa modeli, tabanca modeli, tüfek modeli vardır. oyunun sonuna kadar sürekli değişenYenilerini deneyebilirsiniz.

Ayrıca, daha önce bir silaha yükseltme yaptıysanız, tüccara geri satarken yaptığınız yükseltmeler için ödediğiniz parayı da dikkate alarak. aldığından daha değerli Eski silahlarınızı satabilirsiniz. Silahlarınız farklı eklentilerda mevcuttur, ancak yalnızca yan görevlerlekazanabilirsin spinellerSilah geliştirmeleri ile elde edebileceğiniz geliştirmeler ise yepyeni oyundan daha detaylı ve birden fazla seviyede farklı özellikler geliştirmek mümkün.

Resident Evil 4 Remake’in düşmanları çok daha agresif:

Üremede fark ettiğim bir diğer özellik de düşmanlarımızın çok daha agresif olmak. Orijinal oyunda da oldukça korkutucuydular ama burada çok rahatlar. etrafını sar , size tüm güçleriyle makul bir şekilde saldırabilir ve sizi rahatsız edebilirler. Birkaç düşmanı kolayca alt ettikten sonra, farkında olmadan etrafınız sarılabilir veya hiç ummadığınız yerden karşınıza çıkabilir. sürpriz yakalamak Koşan bir düşman görebilirsiniz. Testereyle gelir, baltayla gelir sana balta atıcı, patlayıcı atıcıve oyun boyunca çok daha fazlası başını belaya sokmakoluyor.

Düşmanların daha saldırgan olması, gerginlik hissini çok daha yüksek bir seviyeye çıkardı. Özellikle köyde demoda da yer alan oyunun başlangıç ​​kısmında. gerginim Söyleyebilirim. Bu nedenle Ashley ile olan bölümlerde hem kendinizi hem de Ashley’i korumak çok zor hale gelir. bir kez yakalandın mı nefes almıyorlar . Özellikle yüksek zorluk seviyelerinde sınırları önemli ölçüde aşabilirler.

Hazine bulun, süsleyin ve paranın tadını çıkarın: Treasures of Resident Evil 4

oyunda hazine avı Sonlara doğru gerçekler canınızı sıkmaya başlasa da oyun boyunca paranın çok değerli olduğunu bildiğiniz için sorun olmuyor. Tüccardan aldığınız hazine haritası ile tüm hazinelerin Konumu görebilirsiniz. Ayrıca, oyunu ön sipariş verdiyseniz veya Deluxe sürümüne sahipseniz, daha da fazlası ek gizli hazinelernerede olduğunu görebilirsin.

Bazı hazineler doğrudan açılabilir veya ateş edilerek yere bırakılabilirken, bazıları oyunda ilerledikçe daha sonra sahip olduğunuz hazinelerdir. anahtarlar veya yapboz parçaları İle açılıp alınabilir. Tüccarlara satabilirsiniz. Bulduğunuz bazı kolyeler veya taçlar için ekstra. taş takmak Onu daha da değerli hale getirebilirsiniz. Taşları aynı renk veya hepsini farklı renk yaparsanız ekstra taş rengi bonusu kazanarak elde ettiğiniz parayı ikiye katlayabilirsiniz. Bir sürü hazine topla ve üstüne ekstra taşlar ekle onları süslehepsini sattığın zaman gelen zevkBaşka hiçbir yerde yok diyebilirim.

Atmosferi yükselten sesler ve müzikler:

Genel olarak Resident Evil serisinin çoklu müzik ve ses kullanımı başarılı. Giriş, giriş müziği, patron savaşı müzikleri ve çıkışları unutulmaz. Bu oyunda atmosferi desteklemek için birçok ses, ses efekti ve müzik kullanılmaktadır. Özellikle köy kısmındaHayatta kalmaya çalıştığımız ve tonlarca köylüyle savaştığımız dizide, endişeli ve gürültülüBir müzik seçtiler.

bu müzik beni gerçekten kızdırdı ve oyuna sokmayı başardı. Oyunun jenerik kısmında çalan müzikler jenerik kısmını geçmeden sonuna kadar izlemenizi sağlayacak seviyede diyebilirim. Yukarıdaki resim aracılığıyla, köy bölümünde oynamak gergin müzikDinleyebilirsin.

Özelleştirilebilir altyazılar:

Bu çok büyük bir gelişme değil, ancak Resident Evil 4 Remake’de altyazılı. nasıl istersen kişiselleştirebilirsiniz. Metni büyütebilir veya küçültebilirsiniz, konuşmacının adı Altyazının yanında gösterilip gösterilmeyeceğini ayarlayabilirsiniz. ayrı konuşmak Adınız istediğin renk Örneğin ben maviyi seçtim. İsterseniz kırmızı, sarı veya yeşil de seçebilirsiniz.

Açıkça büyük bir özellik olmasa da, orijinal oyunun birçok altyazısı var. kötü bir yazı tipiBüyük ve çok büyük olduğunu biliyorum, bu yüzden sinema açısından altyazıları istediğimiz gibi ayarlamak deneyim içindir. beni mutlu ettiSöyleyebilirim.

Oyunun performansı ve optimizasyonu nasıl?

oyun Xbox Serisi S Platformda oynadığım için diğer platformlar için pek yorum yapamayabilirim ama incelediklerime göre oyunun optimizasyonu oldukça başarılı. Xbox Series S konsolundan bahsetmişken 1080p 60fpsherhangi bir takılma, takılma ve donma olmadan oyun olarak. akıcıoynayabildim.

Dürbünü açmam gereken bazı bölümlerde çok nadir FPS düşüşleri yaşamama rağmen bu beni pek düşündürmedi. Etrafta dolaşırken, savaş veya patron dövüşleri sırasında herhangi bir sertlik yaşamadım. Oyunun optimizasyonu benim tarafımdan yapılmıştır. geçer not aldı Söyleyebilirim. Yukarıdaki görselden oyunun farklı platformlardaki performansına göz atabilirsiniz.

Resident Evil 4 Remake’i bitirmek kaç saat sürer?

Resident Evil oyunları genelde çok uzun sürmez ama bu kadar 10 saatin altına indiğini de görmedim. Resident Evil 4 Orijinaliyle Yeniden Yapım neredeyse tamamen aynı uzunluğunda. bu olağan oyun ve zorlukOyunun seviyesine göre değişmekle birlikte ortalama 14-15 saat bitirebilirsin kişisel zamanım 15 saat 48 dakika 13 saniyeolarak tescil edildi.

ne kadar yenilirAna hikayenin verilerine baktığımızda 14 saat;yan içerikli 17 saate kadar kadar bir oyun süresi verisi vardır. Yan içerikler yaparak ve tüm hazineleri toplayarak yuvarlandığımda 16 saat içinde Oyunu tamamlayabildim. Oldukça yeterli ve sıkmayan bir boy olduğunu söyleyebilirim.

Oyunun fiyatı ne kadar ve buna değer mi?

İşte Türk oyuncular için en can alıcı kısma geldik. Ülkemizde son dönemde oyun fiyatları ciddi bir artış oluyor ve artışlar peş peşe geliyor. Bu, Resident Evil 4 Remake’in çıkışından önce. zamlardan nasibini aldı ve ertelendi. Şu anda oyunun standart sürümünün artan ve güncel fiyatı Steam’de. 887 TL(Deluxe sürüm için 1070 TL ödemeniz gerekiyor), Xbox Store’da 657 TLve PlayStation mağazasında 699 TLolarak görünür.

Fiyata değer mi lafına gelince, bu fiyatların hiçbir oyun için değeceğini düşünmüyorum ama piyasayı düşünürsek şu anda aynı fiyata daha başarısız oyunların çıktığını belirtmek isterim. Bu faktörü değerlendirerek konuşursak, piyasa fiyat için tatmin ediciVe başarılı bir oyun olduğunu söyleyebilirim.

Sonuç: Resident Evil 4 Remake ne kadar başarılı?

İncelememizin sonuna geldiğimizde, kapanış incelemesini yapalım. Özellikle orijinal oyunun hayranları için. tam olarak 18’den sonra Bu şaheserin çok daha rafine bir versiyonunu oynayacaklarını garanti edebilirim. Seriye yeni giriş yapan yeni nesil oyuncular, yepyeni bir oyuna ihtiyaç duymadan direkt olarak bu oyunu oynayabiliyor. çok başarılı remakeKendi haline bırakabiliriz.

Capcom şimdiye kadar en uygun yeniden yapım oyunculara sunduk. Yeni oyun mekaniği ve dinamikleri eklendi. Yepyeni oyunda gereksiz kısımları silerek gerekli sadakati korurken yeni bir oyun oluşturabilirsiniz. remake nasıl olmalı bize bunu öğretti. Remake’in son zamanlardaki artan trendinde zirveye oynayacak Bence bu kapasitede bir remake. Resident Evil 4 Remake’i bütçesi olan herkese tavsiye ederim. Ben tavsiye ederim.

Resident Evil 4 Remake incelemesi Yazımızın sonuna geldik. İncelemeyi beğendiniz mi? Oyunu oynama şansınız oldu mu? Oyunla ilgili yorum ve görüşlerinizi yorum kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz. Yepyeni oyun incelemelerinde görüşmek dileğiyle.

SON İNCELEME PUANI: 95/100

pazarcik-haber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
adalar escort
arnavutköy escort
ataşehir escort
avcılar escort
bağcılar escort
bahçelievler escort
bakırköy escort
başakşehir escort
bayrampaşa escort
beşiktaş escort
beykoz escort
beylikdüzü escort
beyoğlu escort
büyükçekmece escort
çatalca escort
çekmeköy escort
esenler escort
esenyurt escort
eyüp escort
fatih escort
gaziosmanpaşa escort
güngören escort
kadıköy escort
kağıthane escort
kartal escort
küçükçekmece escort
maltepe escort
pendik escort
sancaktepe escort
sarıyer escort
şile escort
silivri escort
şişli escort
sultanbeyli escort
sultangazi escort
tuzla escort
ümraniye escort
üsküdar escort
zeytinburnu escort
istanbul escort
betturkey
jojobet
deneme bonusu veren siteler